خبر برگزاری اولین نشست مجازی پژوهشی با موضوع «کرونا و ارتباط آن با آخر زمان»
نشست پژوهشی با موضوع «کرونا و ارتباط آن با آخر زمان» توسط حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی هدایتی امام جمعه شهرستان تنکابن به صورت مجازی در مدرسه علمیه شهید مطهری (ره) تنکابن برگزارشد.
در این نشست ایشان با بیان این سوال که یکی از علائم ظهور مرگ سفید است. کرونا باعث سفید شدن ریه می شود پس آیا کرونا از علائم آخر الزمان است؟ افزود: علائم ظهور دوگونه می باشند. با توجه به حدیث امام صادق(علیه السلام) : «خروج یمانی، خروج سفیانی، صیحه آسمانی، قتل نفس زکیه و خسف بیداء» علائمی حتمی هستندکه حتما قبل از ظهور محقق می شود. اما علائم غیر حتمی چه واقع شود چه نشود ظهور اتفاق می افتد. و بیانگر ظرف تحقق ظهور نیستند.
وی ادامه داد: امکان دارد علائم غیر حتمی آشکار باشد و حادث شود اما صدها سال بعد ظهور رخ دهد مانند: سقوط حکومت عباسی که از علائم ظهور معرفی شده و800 سال قبل اتفاق افتاده اما هنوز ظهور اتفاق نیافتاده است. یا مثلا ویروس کرونا که سبب سفیدی ریه می شود و درروایت به مرگ سفید اشاره شده را نمی توان از علائم حتمی ظهور دانست و تطبیق قطعی دهیم ولی می توانیم احتمال دهیم که بعد از این علائم ظهور اتفاق می افتد.
سپس افزود: برای تطبیق ویروس کرونا با آنچه در روایات آمده باید مراحلی را طی نمود. اول باید اعتبار حدیث را سنجید. بعضی ها سخنان شاه نعمت اله ولی را ملاک تطبیق قرار می دهند. در حالی که کتاب شعر او کنایهای است و منظور شاعر مشخص نیست. دوم : راوی باید ثقه باشد. روایتی از امیرالمومنین درباره اتفاقات قبل از ظهور را از ابی زینب نعمانی که شیخ مفید و شیخ طوسی در کتاب های خود آورده اند. و علائمی مانند: مرگ سفید، مرگ سرخ، ملخ درفصل وغیر فصلش و … را برشمردندو اسناد مختلفی را برای این روایت ذکر کردند. اما دارای ضعف سند می باشند. پس باید سلسله سند را هم بررسی کرد. و در مرحله بعد باید به معنا و مفهوم روایت توجه کرد که قابل تطبیق هست یانه؟ مثلا در روایت آمده نزدیک سوریه جنگی رخ می دهد. هر بار جنگ شد نمی توانیم بگوییم که در آستانه ظهوریم. بنابرایین تطبیق روایات با حوادث سبب انحراف است اگر همه شرایط را یک روایتی دارا بود باز هم تطبیق صددرصدی ممکن نیست نمیتوانیم مرگ سفید را به کرونا ربط دهیم چون نسبت جمعیت حاصل از مرگ آن در جهان ناچیز است.