خبر برگزاری ژورنال کلاب
به همت معاونت پژوهش مرکز تخصصی زینب کبری(سلام الله علیها) و مدرسه علمیه شهید مطهری(ره) تنکابن، جلسه ژورنال کلاب در سالن اجتماعات مدرسه برگزار گردید. در این جلسه مقالهای با عنوان «احکام و حدود معاشرت زن و مرد نامحرم در محیط کار » نوشته یکی از طلاب مرکز تخصصی زینب کبری(سلام الله علیها) توسط خانم لطیفی ارائه و با همراهی استاد مربوطه حجت الاسلام شاهدی مورد ارزیابی قرار گرفت.
نویسنده در این اثر عناوین ذیل را مورد بررسی قرار می دهد: احکام مشترک زنان و مردان(نگاه کردن، اجتناب از خلوت گزینی، اجتناب از مصافحه، اجتناب از گفتگوی هزل و نامناسب) احکام ویژه زنان (پوشش مناسب،عفت در گفتار، عدم استعمال بوی خوش). وی اظهار میدارد که بر اساس ادب و حکم اجتماعی نباید زنان و مردانی که در محیط کار، اداره و دانشگاه، با نامحرم سر و کار دارند، به بهانه همکار بودن یا استاد شاگرد بودن بیش از آن چه لازمه اشتغال و اقتضای کار، درس و بحث آن هاست، رابطه عاطفی و صمیمی داشته باشند. وی این پژوهش را به شیوه توصیفی- تحلیلی انجام داده، پس از بیان ادله های قرآنی و روایی درصدد بیان احکام و حدود معاشرت زن و مرد نامحرم در محیط کار برآمده.
1- عنوان تکراری و کلیشه ای نیست به روز و دغدغه جامعه است.
2- ساختار مقاله علمی رعایت شده.
3- از منابع غنی برخورداربوده.
4- ارجاع دهی های درون متنی واضح و روشن است.
مهمترین نقاط ضعف این اثر پژوهشی عبارتند از:
الف) عنوان در مورد احکام می باشد لذا بیان واژه (حدود) زائد است. واینکه موضوع اگر ازدیدگاه خاص مورد بررسی قرار میگرفت برای بیان مسئله وشرح وبسط آن فضای بیشتر و بهتری فراهم بود تا اینگونه کلی بررسی شود.
ب) چکیده مقاله تمامنما نیست و جا داشت ابتدا بیان مسئله کوتاهی ذکر میشد که مقدمه کوتاهی برای چکیده باشد.
ج) موضوع در مورد محیط کاربود ولی به صورت تفصیلی به آن پرداخته نشد و بیشتر در مورد زنان بحث کرد که جامعیت مقاله را تحت شعاع قرار داده و باعث ضعف آن شده است.
د) تقسیم بحث به احکام مختص و مشترک ضرورت نداشت.
و) در تحلیل و بررسی اقوال بیان نویسنده محکم و قاطع نیست که در مخاطب اطمینان و رضایت ایجاد کند؛ که این نشان دهنده ی این امر است که نویسنده مطالعه ی خوب و جامعی در میان اسناد و منابع مورد نظر نداشته است که او را به پاسخ محکمی برساند.
ه) دارای اشکالات ویرایشی و نگارشی است.