خبر برگزاری کرسی آزاد اندیشی« بایدها و نبایدهای پذیرش حوزه علمیه خواهران»
کرسی آزاد اندیشی بایدها و نبایدهای پذیرش حوزه علمیه خواهران در جمع طلاب مدرسه علمیه شهید مطهری (ره) تنکابن با داوری خانم فایزه صادقی برگزار شد.
در این کرسی گروهی از طلاب معتقدند بودند که اگر کسی نقصی داشته باشد ونتواندخود رابا شرایط حوزه تطبیق دهد در همان اوائل طلبگی حوزه را ترک می کند لذا باید درپذیرش حوزه زیاد سخت گیری نشود تا افرادی که دارای آمادگی هستند بتوانند از معارف دینی سیراب شوند. از طرفی فطرت همه الهی است و امکان اصلاح رفتار وجود دارد. و همانطور که روش و فعل و تقریر معصوم برایمان حجت است و آیات و روایات و احادیثی که درباره اهمیت علم وعظمت مقام علم و عالمان آمده اثبات می کند که باید برای کسب علم و دانش بکوشیم و کسی را که خواسته در این راه قدم بگذارد یاری کنیم. و از طرفی ارزش و اعتبار عمل و رفتار هر فردي، مطابق نيت و هدف او است.کسی که برای رهایی از جهل تلاش می کند مصداق آیه «یخرجهم من الظلمات …» است وخداوند ولی اوست.
گروهی از طلاب منتقد بیان داشتند: افراد با طرز فکر وپوشش متوسط نباید وارد حوزه شوند درست که این افراد نسبت به قبل از ورود به حوزه تغییرات بسیاری درگفتار، رفتار و اعتقاد اتشان ایجاد می شود. اما انتظار جامعه را برآورده نمی کنند و با لغزش آنان خدشه ای به جامعه روحانیت وارد می شود. لذا نیاز به وجود روان شناسان مجرب درمصاحبه های ورودی حوزه ها برای تشخیص افرادی که صلاحیت های بیشتری دارند ویاپذیرش ثانویه ای بعد ازدوسال احساس می شود .
ایشان ادامه دادند: حضور قشر خاصی در حوزه منجر به اصلاح رفتار وکمک به رفع نقص های فردی و رشد معنوی و علمی شده وسبب تربیت طلاب فاضل با دغدغه دینی و اثرگذار درجامعه می شود و محیط معنوی وسالم همراه با رعایت آیین نامه انضباطی ، رعایت آداب شاگرد واستادی در حوزه برای همه طلاب فراهم می شود.
ارائه دهندگان بحث ادامه دادند: انتظار تربیت حوزوی و خودساخته بودن افراد قبل از ورود به حوزه توقع زیادی است قرنطینه کردن و قرنطینه شدن بهترین روش تربیتی نیست.و طلبه باید تاثیرگذار باشد نه این که از دیگران تاثیر منفی بگیرد. و با مراجعه به اساتید اخلاق ومطالعه کتاب ها برای تکامل تلاش کند.
سرکار خانم صادقی با توجه به نظرات مطرح شده از سوی طلاب موافق و مخالف بیان داشتند: پذیرش حوزه باید به گونه ای باشد که نه چندان سخت و غیر قابل عبور باشد و فقط قشر خاص وتعداد کمی بتوانند وارد حوزه شوند، ونه آنقدر باز و بدون هیچ فیلتری باشد که هر شخص با پایین ترین سطح از اعتقادات واعمال دینی وارد حوزه شود و به این قشر لطمه بزند بلکه لزوم وجود حداقل هایی در پذیرش حوزه خواهران مورد نظر است.
درپایان سرکار خانم طبری مدیر مدرسه بیان داشتند: حقیقت انسان آنقدر مرموز وپنهان است که نمی توانیم صریحا بگوییم که فلان شخص قابل پیشرفت و رشد نیست و آن دیگری هست. لذا راه را نمی توانیم برای افراد ببنیدیم ویا ورود را بسیار سخت بگیریم. این کارخانه انسان سازی هم محصولات ناب وعالی دارد و هم ضایعات ، امام خمینی(ره) آیت اله بهجت، علامه حسن زاده و… محصولات ناب این کارخانه است و افراد نااهل از جمله گروه فرقان که قاتل شهید مطهری (ره) بودند هم محصول ضایع این کارخانه است. باید همه با هم تلاش کنیم ضایعات را به اقل برسانیم .طبیب دوار باشیم و بیمار روحی را معالجه کنیم .داشتیم و داریم افرادی را که از نظر شئون دینی چیزی به ظاهر بارشان نبود ولی در مصاحبه ها روانشناسی شده مصاحبه گر دریافته که جان و نفس مستعی برای رشد وکمال را دارد. لذا پس از ورود به حوزه به مدارج خوبی از کمال انسانی رسیدند و امروز این افراد باعث افتخار حوزه می باشند.
احسنت