خبر برگزاری کرسی آزاد اندیشی
کرسی آزاد اندیشی با موضوع« الگوهای نشاط و شادی در جامعه» درجمع طلاب و اساتید مدرسه علمیه شهید مطهری(ره) تنکابن با حضورخانم کبری طبری مدیر مدرسه به عنوان داور و مشاورین مدرسه خانم حلیمه حسین بکی به عنوان ارائه کننده و خانم سیمین عرب به عنوان منتقد برگزار شد.
در این نشست ارائه کننده بحث بیان کردند: شادی از دیدگاه اسلام و روان شناسی به معنای سر زندگی، کامیابی و از مهم ترین نیاز های روانی بشر است. درآموز های دینی تاکید زیادی بر جایگاه شادی و نشاط در زندگی شده است و الگو های زیادی در این زمینه وجود دارد.
وی در ادامه عوامل شادی آفرین بر اساس آموزه های دینی را برشمردند:
- اولین چیزی که می تواند انسان ها را شاد کند ایمان(یعنی نداشتن نگرانی و اضطراب و رسیدن به اطمینان قلبی) است. ایمان به یک قدرت مطلق که سرچشمه همه نیکی هاست. حتی روانشناسان هم موثرترین دارو برای درمان بیماری ها را امید و دعا می دانند.
- دومین عامل: رضایت وتحمل: اگر بخواهیم با مشکلات که خارج از تحمل ماست مقابله کنیم سبب فرسودگی و نابودی می شود.
- پرهیز از گناه: در آموزه های دینی آمده که لذت و خوشی نه تنها با عوامل مادی میسرنمی شود. بلکه عوامل معنوی تاثیر زیادی بر شادی و نشاط دارند. چون لذت گناه آنی، همراه با عذاب وجدان است و پایدار نبوده و منجر به افسردگی می شود.
- مبارزه با نگرانی ها، تبسم و لبخند، مزاح و شوخی، استعمال بوی خوش (برای زنان در محیط خاص طبق موازین اسلامی که محدودیتی ندارد.) از دیگر عوامل شادی آفرین است.
ارائه کننده بحث افزود: ایمان باور قلبی است که درهمه انسانها وجود دارد و بچه ها بر اساس فطرت الهی خلق شده اند و بر اثر آموزه های نادرست دچار لغزش و یهودی و زدتشتی شده اند. اگر فردی را می بینیم که نگرش او نسبت به عوامل شادی اشتباه است و فکر می کند مثلا با حجاب بخشی از شادی را از دست می دهد در پذیرش ضرورت دین دچار مشکل شده است.
منتقد بحث ادامه دادند: انسان با تجربه واحساس در جامعه رشد پیدا می کند. در کودکی چون مصلحت ها را نمی داند، بزرگترها سرپرستی هیجانات او را به عهده می گیرد و وقتی که بزرگتر می شود استدلال ها و پختگی جای ناظر بیرونی را می گیرد و به ایمان و عمل صالح می رسد. یعنی با کنترل و مدیریت هیجانات می تواند هیجانات را در خدمت زندگی سالم وخردمندانه همراه با صلح، سلامت و عمل صالح در آورد.
کبری طبری مدیر مدرسه در جمع بندی بحث فرمودند: نشاط و شور چیزی است که در افعال انسان دارای سلامت روان، ظاهر می شود. انسانی که دارای طمانینه و آرامش باشد مصداق بارز انسان با نشاط است و مردم جامعه هر زمانی که از امنیت و آرامش روحی برخوردار باشند می توان گفت که مردمانی با نشاط هستند و این نشاط و سرور قلبی است که زندگی انسان را متعادل می کند.
امام خمینی(ره) شخصیتی بودند سرشار از نشاط و سلامت روحی و این روحیه سرشار از عشق الهی در برهه حساس تاریخی کشورمان به ملت ایران تزریق شد تا پا برجا واستوار بماند.
عده ای عقیده دارند که انسان سعادتمند و با نشاط کسی است که از هر رنج واندوهی رها باشد. در این دیدگاه باید از هرآنچه سبب اندوه می گردد گریخت و به ساحل امن و قله های رفیع شادی دست یافت. اما امام نشاط و سرور را این گونه تعریف می کنند: «آنچه مایه نجات انسان ها و آرامش قلوب است، وارستگی وگسستگی از دنیا و تعلقات آن است که با ذکر و یاد دائمی خدای تعالی حاصل می شود.» « أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»